KEŞİF YOLCULUKLARI: Farklı Mana Açılımlarıyla, İzahlı ve Görsel Destekli Risale-i Nur Eğitim Programı

Medresetüzzehra Eğitim Yaklaşımı'nın Bilim Felsefesini Oluşturmaya Katkıda Bulunmayı Hedefleyen Akademik Eğitim Faaliyetleri

İnternetteki En Güvenilir Eş Bulma Sistemi (Evlilik Kulübü Tanıtım ve Takdim Metni)

Yorum bırakın

EVLİLİK KULÜBÜ TANITIM VE TAKDİM METNİ

İnternetteki En Güvenilir Eş Bulma Sistemi

Gizlilik, Güven, Ciddiyet Esaslı Veri Tabanı ve En Kapsamlı Başvuru Formu

Evlilik Kulübü (Facebook Grubu) Sayfası: https://www.facebook.com/groups/739797883549135

Aşağıda adresi verilen ve kişisel bir tanıtım yazısı mahiyetinde olan “Bir İnsan Vardır Bir Yerlerde…” isimli yazı da sistemi kuran kişi tarafından kaleme alınmıştır. (Bu yazı tanıtım metninden sonra aşağıya da aktarılmıştır.)

https://risaleinuregitimprogrami.wordpress.com/2021/04/24/bir-insan-vardir-bir-yerlerde/

(Kendisine ait Evlilik Kulübü kişisel başvuru formu, fotoğrafları ve ek belgeleri de ilave edilmiştir.)

Evlilik Kulübü (Facebook Grubu) veri tabanı ve başvuru formu sistemi, bir sosyal sorumluluk projesi ve ücretsiz bir hizmet olarak, Samsun’da ikamet eden emekli gelir uzmanı ve eğitimci yazar Ediz Sözüer tarafından oluşturulmuştur.

(2018 Altın Kalem Yazarlık Ödülü Sahibi “Olağanüstü Bir Hazinenin Keşif Yolculuğu” kitabının yazarı ve Keşif Yolculukları Risale-i Nur Eğitim Programı’nın hazırlayıcısı)

Hayatı Farklılaştırmak İçin, Sımsıcak Bir Gülümsemeyle Merhaba…

“Önemli Olan Nasıl ve Nerede Karşılaşıldığı Değil, Karşına Kimin Çıktığı ve Diyalogların Nasıl Süreceğidir!”

Lütfen etrafınızdaki güvenilir, evlilik maksadlı ve dinî, manevî hassasiyete sahip insanları bu önemli ve ciddî teşebbüsümüzden haberdar ediniz.

EVLİLİK KULÜBÜMÜ’ZÜN İNTERNETTEKİ EVLİLİK SİTELERİNDEN TAMAMEN FARKLI, AYRICALIKLI VE GÜÇLÜ ÖZELLİKLERİ:

1- Ücretsizdir. Gizlilik ve güven esasına dayalıdır.

2- Kişi bilgileri ve fotoğrafları herkese açık değildir.

3- Doğrulanabilir, gerçek kişi bilgileriyle gizlilik ve güven esasına dayalı 3-4 aşamalı süreçten geçtikten sonra karşılıklı talep üzerine tanışma imkânı vardır.

4- Evlilik platformumuz üzerinde karşılıklı mesajlaşma, herkese açık olarak paylaşım yapma, profil ve fotoğraf yükleme yoktur. Klasik evlilik sitelerinden çok ayrı ve bambaşka bir sistem dizayn edilmiştir.

5- Böylece diğer internet platformlarındaki kirlilikten tamamen uzak, temiz, nezih, ciddî bir ortam ve gizlilik ve güven esasına dayalı bir internet platformu oluşturulmuştur.

Kur’an’da “Evleniniz” denilmemekte, “İçinizdeki bekarları evlendiriniz!” diye emredilmektedir.

Bu emrin özellikle imkanları ve çevresi kısıtlı olan insanlara yardımcı olma sorumluluğu yüklediği ve bunun mükafatının da büyük olacağı herhalde şüphesizdir.

İçinde bulunduğumuz zamanda ve özellikle büyük şehirlerde, kendine uygun bir insan bulmak ciddi bir problem haline gelmiştir. Aynı sorun, çeşitli nedenlerle boşanan ve yeniden evlenmek isteyen insanlar için de söz konusudur.

Manevî ve dinî değerlerdeki hassasiyet ve güzel ahlak, toplumun genelinde zaafiyete uğramıştır. Bu nedenle insanlar kime, nasıl güveneceklerini bilememekte ve evliliklerin gerçekleşmesi zorlaşmaktadır. Ayrıca iki nesil önce münakaşa konusu bile olmayan şeyler, şimdilerde ayrılıklara ve boşanmalara sebep olmaktadır.

Fakat ne yazık ki, tüm bu olumsuz şartlara ilaveten, eş adaylarına ciddi manada yardımcı olacak ve onları uygun bir insanla tanıştıracak ve “Biz bu konuda sana yardımcı oluruz, elimizden geleni yaparız ve eş adaylarıyla görüştürmek ve bu hayırlı işe vesile olmak için gayret ederiz ve teşebbüste bulunuruz, merak etme” diyecek sorumluluk sahibi insanların sayısı ise giderek azalmıştır.

İnternet üzerinde çok sayıda evlilik sitesi bulunmasına rağmen, bu platformların seviyesiz ve ciddiyetsiz insanlar tarafından kirletilmesi sebebiyle, özellikle düzgün karakterli ve nitelikli özelliklere sahip kişilerce çok tercih edilen bir alternatif olarak görülmediği bilinmektedir.

OLUŞTURULAN VERİ TABANI SİSTEMİNE KAYIT OLMAK İÇİN GEREKLİ BİLGİLER:

“O HALDE, BU ŞARTLAR ALTINDA, NASIL BİR ALTERNATİF VE GÜVENİLİR BİR ÇÖZÜM OLABİLİR?” DİYE SORDUK.

Basit, ücretsiz, pratik, güvenli ve maksada ulaştırıcılığı kuvvetli bir internet platformu ve veri tabanı oluşturmak ve bu hizmeti herkese açık olarak sunmakla olabileceğine kanaatimiz geldi.

SİSTEM ŞU ŞEKİLDE İŞLEYECEK:

Eş adayları, mailimize yazılı olarak başvuru talebinde bulunacaklar. Biz de onlara detaylı bir başvuru formu göndereceğiz ve doldurmalarını isteyeceğiz. Buna ilaveten, güncel görünümleri hakkında doğru fikir veren nitelikteki fotoğraflarını da form ile birlikte mailimize geri göndermeleri gerekecek.

Ciddî, samimî ve gerçek görülen ve doğrulanabilir kişi bilgilerini içeren başvurular, evlilik kulübümüzün veri tabanına kaydedilecektir. Uygun görülmeyenler, sebepleri belirtilerek reddedilecektir. Düzeltme yapılarak yeniden başvurmak mümkün olacaktır.

Veri tabanına kaydedilen ve birbirlerine uygun oldukları değerlendirilen eş adaylarına, karşı tarafın başvuru formları ve fotoğrafları gönderilecek ve tanışmak isteyip istemedikleri sorulacak. Her iki tarafın da olumlu cevap vermesi ve tanışmaya karar vermeleri halinde, iletişim bilgileri (mail, cep telefonları, Facebook, internet sitesi vs.) birbirlerine iletilecek.

Bunun öncesinde kişinin kendi tercih ve kabul edeceği düzeyde (bunu eş adayının kendi insiyatifine bırakıyoruz) gerçek ve doğruluğu teyid edilebilir kişisel bilgilerini form ile birlikte bize bildirmesini özellikle talep edeceğiz. Bunlar kişinin karşısındaki kişiye güvenmesini ve güven içinde tanışmasını sağlayacak nitelikte her türlü bilgi olabilir.

Ben şahsen kendim de tüm iletişim bilgileri, iş yeri, nerede yaşadığı ve ne tür işler yaptığı ve nelerle meşgul olduğu tamamen ortada olan bir insan olduğumdan, bunu iki tarafın da güven içinde tanışma ortamı sağlanması için yapmalarını isteyeceğimizden; üçlü bir güven halkası oluşacak ve bu şartlar altında kişilerin tanışmasına vesile olacağız.

Örneğin bir kişinin adı, soyadı, çalıştığı iş yeri, ikamet adresi, meşgul olduğu faaliyetler ve işlerle ilgili kendine ait internet sitesi, mail adresi, cep telefonu, Facebook adresi, varsa kısa biyografisi vs. aklınıza gelebilecek her türlü doğrulanabilir ve güven veren kişisel bilgi ve tanımak isteyip istemeyeceğiniz konusunda size ciddî olarak yardım edecek samimî, ciddî, nitelikli tanıtım metinleri, elbette şu işe yarayacaktır:

Karşınızdaki insanla hem güven içinde tanışmanıza, hem de bu insanın kriterlerinize uygun olup olmadığı hakkında ciddî fikir sahibi olmanıza ve gereksiz yere zaman kaybetmemenize, hem de tanımak isteyip istemediğiniz konusunda sağlıklı karar vermenize….

Başvuru formunda istediğiniz kadar detaya yer verebilirsiniz. Doğrulanabilir ve güven veren kişisel bilgiler konusunda ise, insiyatifi size bırakıyoruz ama şunu düşünmenizi istiyoruz: Karşınızdaki insanın size güvenmesini istiyorsanız, ona güven vermelisiniz. Eğer doğru ve düzgün bir insansanız, doğru ve güzel bir niyetiniz varsa, kendinizi saklamanız için de bir sebep olmamalı diye düşünmeli ve mümkün olduğu kadar (yani karşınızdaki insanın tedirginliğini giderecek ve ona güven verecek kadar) doğrulanabilir ve gerçek kişi bilgileri ile eş adayınızın karşısına çıkmalısınız.

Bu platform ve veri tabanı, tamamen Allah rızası için ve Kur’an’daki “İçinizdeki bekarları evlendiriniz!” emrinin, sosyal ve manevî bir sorumluluk gereği yerine getirilmesi şuuruyla oluşturulmuştur ve ancak bu maksatla kullanılacaktır. Sizleri tüm şerefim ve haysiyetimle, yeminle temin ederim.

Doğrulanabilir gerçek kişi bilgileri veri tabanının oluşturulabilmesi için gerekli olan gerçek kişi bilgilerinin tarafımıza aktarılmasının, kişi güvenliği açısından risk taşımadığı hakkındaki önemli açıklamalarımızı, başvuru formunun içinde yer alan “Doğrulanabilir Gerçek Kişi Bilgileri Veri Tabanı” bölümünden veya grup sayfamızdaki konuyla ilgili bilgilendirme yazısını okuyabilirsiniz.
Ben kendim de, eşinden boşanmış ve güzel bir insanı tekrar hayatına almayı arzu eden ve SAMSUN’da ikamet eden bir insanım.

Hem dünyam, hem ahiretim için büyük bir musibet olan bu durumdan çok endişeliyim. İstiyorum ki, yanımda bana destek veren bir Risale-i Nur talebesi eşim olursa, Risale-i Nur hizmet faaliyetlerimde de çok daha muvaffak olacağım ve bu hizmetler yaşadığım sıkıntı ve bunalımlı haller sebebiyle akamete uğramamış olacak diye düşünüyorum. Benim maddi şartlarımdan ve iş ve hizmet faaliyetlerimin yoğunluğundan dolayı eş adayımın çalışması, maddi durumunun iyi olması, çocuğunun olmaması ve çocuk istememesi önem arz eden noktalar. (tabi bunlar benim özel dünyamdaki hissiyatım ve tercihlerim)

Elbette bir kimse için uygun olan biri, diğeri için uygun düşmeyebilir. Dolayısıyla bu platformda ben de aynen sizler gibi bir eş adayı olacağım ve hayırlı bir kısmetle karşılaşabilmek için bu platformun vesilelik etmesini Allah’tan niyaz edeceğim. Bununla birlikte tamamen ciddî, samimî ve güvenilir bir çerçevede ve Allah rızası için, benimle aynı sıkıntıyı yaşayan kardeşlerime, uygun bir insanla karşılaşabilmeleri için elimden geldiği ölçüde gayret göstereceğim ve normal şartlarda belki de hiç varlığından haberdar olmadıkları bir güzel insanla tanışmalarına vesile olmaya çalışacağım.

Şimdi yukarıda bahsettiğim eş adayları ve şahsımdan oluşan, üçlü güven halkasının bana düşen kısmını, bu başvuru formunu indirdiğiniz aynı adreste bulunan “Ediz Sözüer-Başvuru Formu” isimli klasör içine yüklenmiş kendime ait eksiksiz başvuru formum, fotoğraflarım ve yerleşim yeri (ikametgah) belgem, adlî sicil kaydım, üniversite diplomam ve Uluslararası Yaratılış Kongresi Katılım Belgemi sizlerle paylaşmakla, tamamen ve eksiksiz olarak yerine getirmiş oluyorum. (Belgeleri yüklediğim zaman Ankara’daydım. Şimdi SAMSUN’da ikamet ediyorum.)

Başvuru formumda yer alan uzun tanıtım mesajım ve doğrulanabilir gerçek kişi bilgilerim; eş adaylarının güvenilir, ciddî, samimî ve kişisel bilgileri doğrulanabilir bir insanın hazırlamış olduğu bir internet platformuna, güven içinde başvuruda bulunmalarını sağlayacak. Ayrıca bu mesajım, kendim de bir eş adayı olduğum için, beni tanımak isteyip istemeyeceğiniz konusunda size ciddî olarak yardım edecektir. Mesajım hem kendim, hem de ilişkileri nasıl algıladığım ve yaşamak arzu ettiğim hakkında size ciddî ve doğru fikir ve bilgi verecek. (evlilik ilişkisini kastediyorum elbette)

Başvuru formumda kişisel iletişim bilgilerim mevcut. Ayrıca doğrulanabilir gerçek kişi bilgileri olarak şu bilgiler yer alıyor: Adım, soyadım, çalıştığım iş yerim, iş ünvanım, ikamet adresim, meşgul olduğum Risale-i Nur hizmet faaliyetleri ile ilgili kendime ait internet sitem, mail adresim, cep telefonum, Facebook adresim, YouTube kanalım ve kısa biyografim, adlî sicil kaydım, üniversite diplomam ve Uluslararası Yaratılış Kongresi Katılım Belgem. Arzu ederseniz benimle iletişime geçebilirsiniz.

Mesajımızdan: “İçinde önemli bir mesajla okyanusa bırakılan bir şişeden farksız, yerine ulaşmanın umuduyla sanal denizde yüzen mesajıma hoş geldiniz. Beklenen, özlenen, aranan ve yok öyle biri denilen, ama yine de içten içe varlığına inanmak istediğimiz bir insan vardır bir yerlerde. Hele buradan asla çıkmayacağı konusundaki düşüncenizi ters yüz edecek biridir o insan.”

Bize ulaşmanız dileğiyle.

BAŞVURU FORMUNUN İNDİRİLEBİLECEĞİ ADRES:

(Ayrıca bu adreste “Ediz Sözüer-Başvuru Formu” isimli klasör içinde, şahsıma ait başvuru formum, fotoğraflarım ve ek belgelerim bulunmaktadır.)

https://drive.google.com/drive/folders/1T2l1W6rYS9l3fFgPXxnpg5-JmaOMuGjy?usp=sharing

BAŞVURU FORMUNUN TALEP EDİLECEĞİ/GÖNDERİLECEGİ MAİL ADRESİ:

Eş adaylarının evlilik kulübümüzün veri tabanına kayıt olmaları için başvuru formunu talep edebilecekleri ve doldurulan başvuru formunun, fotoğrafların ve varsa ek belgelerin gönderileceği mail adresimiz:

edizsozuer@gmail.com

Bu samimî ve ciddî teşebbüsümüzün herkes için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.

Selam ve muhabbetle…

Ediz Sözüer

Emekli Gelir Uzmanı ve Eğitimci Yazar

Altın Kalem Yazarlık Ödülü Sahibi “Olağanüstü Bir Hazinenin Keşif Yolculuğu” kitabının yazarı ve Keşif Yolculukları Risale-i Nur Eğitim Programı’nın hazırlayıcısı


Bir İnsan Vardır Bir Yerlerde…

(Ediz Sözüer’in kaleme aldığı kişisel tanıtım yazısıdır.)

Önemli Olan Nasıl ve Nerede Karşılaşıldığı Değil, Karşına Kimin Çıktığı ve Diyalogların Nasıl Süreceğidir!

Not: Bu yazı, internet ortamında düzgün, şeffaf ve samimi olarak kendini anlatmanın güzel bir örneği olarak ve vesilelerden ziyade karşısınıza çıkanın kim olduğunun önemli olduğunu göstermek için, kendini tanıtma mahiyetinde kaleme alınmıştır. Ayrıca bu tanıtım yazısı ve yazının sonunda adresi verilmiş olan biyografim; internetten tanışmanın tüm mahsurlarını ortadan kaldıran ve tamamen gerçek, kim olduğu ortada ve güvenilebilir biri olduğumu gösterir niteliktedir ve bu yüzden önemlidir.

Hayatı farklılaştırmak için, sımsıcak bir gülümsemeyle merhaba…


Mesajımızdan Önce Çok Önemli ve Zarurî Bir Ön Bilgilendirme:

LÜTFEN önceden emek verilerek hazırlanmış mesaj göndermeyi bir ciddiyetin ve samimiyetin göstergesi olarak algılayın. Buradan çok sayıda kişiyle irtibat kurma çabası olarak değil…. Hem o aranılan bir tek kişiyi bulma ihtimalini arttırmak için gerekli bir zorunluluk ve sadece varlığından haber verip, onun dışında mümkün oldukça bu kirli internet ortamına bulaşmama hassasiyeti olarak… Bazıları önceden hazırlanmış uzun mesaj gönderilmesini hoş karşılamıyor. Fakat işin iç yüzünü bilirseniz, sizinle bu şekilde iletişim kurmamın gayet makul ve zarurî olduğunu görebileceğinizi ümit ediyorum. Aşağıdaki izahımız, inanın önemine kıyasla kısa sayılır. Lütfen rica ederiz, bir parça zaman ayırıp okuyun.

(Not: Bunu problem etmiyor ve güzel karşılayabiliyorsanız, doğrudan mesajıma yani biraz aşağıdaki “Bir İnsan Vardır Bir Yerlerde” başlığına geçebilirsiniz. Gereksiz yere sizi sıkmak istemem.)

Devam ediyoruz. Özellikle internet ortamında kadın ve erkeğin şartları çok farklı, hatta birbirinin tamamen zıddı! Kadın hiçbir şey yapmadan, yüzlerce insandan mesaj alabiliyor. Fakat erkek ise, tek bir kişinin kendisine cevap verebilmesini sağlayabilmek için yüzlerce insana mesaj göndermek zorundadır! Yani şartlar asla eşit değildir, abartı bir dengesizlik mevcuttur. Aynı şartlarda olunsa idi, belki yukarıdaki hoşnutsuzluğun bir parça haklılık payı olabilirdi. O yüzden, bir erkeğin saatlerce üzerinde emek harcandığı bir hazır mesajın, bir kadının anlık olarak gönderdiği tek satırlık cümlesi veya tek kelimesinden daha az samimi ve kıymetli görülmemesi ve ciddiye alınması gerekir! Hele ki böyle bir ortamda. Şunu kastediyoruz: Tarif ettiğimiz dengesizlik gerçek ve sosyal hayatta da ağırlıklı olarak mevcuttur. Bu nedenledir ki, internet ortamındaki kadınların (gerçek hayata ve internetteki erkeklere nispeten) çok daha niteliksiz bir çoklukta oldukları bir vakıadır ve internet ortamında, iyi düzeydeki özelliklere sahip kadınlara rastlamak açısından; erkekler belki 100 kat fazla dezavantajlıdırlar. (Erkekler, iyi niyetli ve düzgünler demiyoruz dikkat edin.)

Ayrıca burada ihtiyaç olmadıkça ne vakit, ne de enerji harcamak istemiyorum. Maksadım varlığımdan haberdar etmek ve tanımaya karar verebilmek için yeterince detaylı ve güven veren bir içerik sunabilmek. Beni gerçekten tanımak arzu eden ve samimiyetimi ve emeğimi görüp, takdir eden ulaşsın istiyorum. Yoksa bir bataklık gibi burası. Bir tek gül bulacağım diye, her tarafını kazmaya ve manen kirlenmeye ve zarar görmeye hiç niyetim yok!

Mesajımızın en sonunda bana ulaşabileceğiniz iletişim bilgileri mevcut. Arzu ederseniz iletişime geçebilirsiniz. Tanımak isteyip istememe kararınıza yardımcı olup fikir, bilgi ve güven verecek bazı kişisel bilgiler de içeren mesajımızı aşağıda aktardık size. Sanal âlemden mesajlaşmaya göre çok daha sağlıklı olur doğrudan ulaşmanız.


Bir İnsan Vardır Bir Yerlerde…

Önemli Olan Nasıl ve Nerede Karşılaşıldığı Değil, Karşına Kimin Çıktığı ve Diyalogların Nasıl Süreceğidir! 

Hayatı farklılaştırmak için, sımsıcak bir gülümsemeyle merhaba… Beni tanımak isteyip istemeyeceğiniz konusunda size ciddî olarak yardım edecek ve uzun bir uğraş sonucu hazırladığım mesajımı size aktarmak istiyorum. Mesajımı okumakla, kendim hakkında ve ilişkileri nasıl algıladığım ve yaşamak arzu ettiğim hakkında fikir sahibi olacaksınız. (evlilik ilişkisini kastediyorum elbette)

İçinde önemli bir mesajla okyanusa bırakılan bir şişeden farksız, yerine ulaşmanın umuduyla sanal denizde yüzen mesajıma hoş geldiniz… Beklenen, özlenen, aranan ve yok öyle biri denilen, ama yine de içten içe varlığına inanmak istediğimiz bir insan vardır bir yerlerde.

Hele buradan asla çıkmayacağı konusundaki düşüncenizi ters yüz edecek biridir o insan. Karşınızdadır ilgilenirseniz eğer. Sanal da değildir, tamamen gerçektir ve doğrudur her şeyiyle… Bu mesajımdan sonra bana ulaşırsanız, sizi tanımaya değer samimi bir insanla tanışacağınız konusunda pişman etmeyeceğim. Mesaj ve profilime yazdığım her şeyi, samimi ve doğru olarak yazdım. Kısaca fikir sahibi olmak isterseniz: Gelir İdaresi Gelir Uzmanlığı (devlet memuru) emeklisiyim. Doğma büyüme Ankaralıyım, ailem aslen İstanbullu. Üniversite mezunuyum. 2022 yılı içinde Samsun’a taşındım. İlkadım ilçesi, İstiklal caddesi civarında evim.  Güzel bir ev ortamım var.

Tek eksiğim hayatı daha keyifli ve anlamlı kılacak özel bir insanla mutlu bir evlilik. Sanırım bunu istediğimizi hepimiz söylüyoruz ama bunun için bir şeyler yapmakta zayıf kalıyoruz. Samsun’a taşınma ve emeklilik nedeniyle tanışma vesileleri kısıtlı olduğundan, internet belki bir tanışma vesilesi olabilir düşüncesindeyim. Maksadım sadece varlığımdan haberdar etmek. Ne kadar kendime yeten biri de olsam ve kendimi meşgul edecek mutlaka bir şeyler bulup türlü hobilerle eğlensem ve canım sıkılmasa bile, bu evin ve hayatımın insan sıcaklığıyla dolup şenlenmesini istiyorum. Bunu tek başıma yapamam.

Yeni bir başlangıç yapıp, evlenmeyi düşünebileceğim güzel bir insanı tanımanın, her iki tarafa da çok iyi geleceğine ve taze bir ümit vereceğine inandığım için böyle bir teşebbüste bulundum.

Nasıl biriyim? Sevgiyle, şefkatle ve insanca değer vererek yaşayan. İnsanca ve güzel olan şeylerden korkmayan, ne istediğini bilen. Hem olgun ve mantıklı, hem içindeki çocuğu öldürmemiş. Kendini asla büyük görmeyen ama sahip olduğu değerleri ifade etmekten çekinmeyen bir insanım. 

Hayatı, sadece nefes almaktan farklı kılan ve manevi hazlar vererek anlamlandıran şey; dostluk, sevgi, aşk ve tutku duyguları. Mutlu olabileceğim ve güzelce anlaşabileceğim, hayattaki güzellikleri paylaşabileceğim bir insan istiyorum.

Neden buradayım? Eğer ekranın öbür ucunda samimi ve evliliği ciddi isteyen biri varsa, ondan haberdar olmak ve varlığımdan haberdar etmek ve denememiş olmamak için. Hem ayrıca kıymetli bir şey yere düşmekle kıymetsiz nasıl olmazsa, kıymetli ve vasıflı insanlar da yalnız ya da aradıkları insanı denk getirememiş olabilirler. Değil mi? Doğru şeyleri söylemek için yanlış yerdeyim, farkındayım. Fakat, bu kadar sahte sesin arasından, samimiyetim ve doğruluğumla sıyrılarak, aradığım insanı bulmak ihtimali, denemeye değer kılıyor.

Sonuçta otobüste, dolmuşta, markette, cafede, barda, bir arkadaş vasıtasıyla, (vs.) yani, hayatımızda her an karşılaşabileceğimiz gibi, burada da bir vesile ile karşılaşmış olabiliriz değil mi? Önemli olan nasıl ve nerede karşılaşıldığından ziyade karşına kimin çıktığı ve diyalogların nasıl süreceği değil mi? Sanal alemden gerçek aleme geçildikten sonra görüşmeye devam edip etmemek insanların kendi tercihleri olacağına göre çekinecek bir şey yok. Ben üzerime düşeni yapıp, varlığımdan haber edip “ben buradayım” dedim size. Ben çok açık, rahat, geniş düşünen, konuştuğum insanla çok rahat ve sıcak diyalog kurabilen biriyim. O yüzden hiç çekinmeden rahatça görüşebilirsiniz.

Ciddi ilgilenirseniz, profilim son derece detaylı. Siz isteyin ve samimi olun yeterli. Görüşmeye çekinmeyeceğiniz bir insanım. Çünkü gerçek kişi bilgileri doğrulanabilen, kim olduğu ve ne yaptığı belli ve devlet memuru bir insanım. Lütfen internette ismimi (Ediz Sözüer) ve “Keşif Yolculukları Eğitim Programı”nı (www.kesifyolculuklari.com) aratın ve görün. Mesaj ve profilimden tanımaya değer bulup yeterince güven verdiğimi düşünüyorsanız telefon ile ve şahsen görüşmek gerekli. Sanal diyalog, şahsen görüşerek bile insanlar birbirini tanıyamazken çok anlamlı değil. Fakat görüntülü-sesli internet sohbeti olabilir.

Tek iddiam samimiyetim ve tanımaya değer olduğum. Güzel bir insan tanımak istiyorum, yaşadığımı hissettiren. En başta kendisi için güzel bir şeyleri gerçek anlamda isteyen birini.  Böyle bir mesajın birini tanımayı istemek için YETERLİ olduğunu görecek mantık, yürek ve isteğe sahip ve telefonla irtibatı gayet makul ve gerekli gören birini. Eğer siz de hayatın yaşamaya değer paylaşımlarını istiyorsanız, bu istek ertelemeye gelmez. Bir insanı tanıman için, tanımaya çalışmanız gerek. Eğer bana ulaşırsanız bir birimizi tanıma fırsatımız olacak. Belki hayat da farklılaşır bizim için…

Hayatı Farklılaştırmak İçin, Sımsıcak Bir Gülümsemeyle Merhaba

Hayatınızı iyileştirmeyi ve anlamlandırmayı gerçekten istiyorsanız, tanımaya değecek özellikte ve samimi bir insanla kendiniz için tanışmaya açıksanız, bu ikinci mesajımda size çok daha fazla detay vereceğim kendim hakkında ve ilişkileri nasıl algıladığım ve yaşamak arzu ettiğim hakkında. (İlişkiden evliliği kastediyorum elbette.)

Lütfen bana ulaşın ve ifade ettiklerimin doğruluğunu kendiniz görün. Mantıkî, duygusal, fiziksel ve kişilik yönlerinden tatmin edici düzeylerde, nitelikli bir insan olduğumu söyleyebilirim. Hayatımı daha anlamlı ve haz alınacak hale getirmeyi gerçekten istiyorum. Keyifle, arkadaşça ve aşkla yaşamı paylaşmayı (elbette evlenmek suretiyle) hayal ediyorum. Bir insanla yaşanacak tüm güzellikleri tutkuyla ve coşkuyla ciddi olarak istiyorum.  

Farklı ve gerçekten çok güzel şeyler geçiyor gönlümden ve istediğimin karşılığını aynen verebileceğimi biliyorum. Ama bunu zamana, tesadüfe ve başka insanlara bırakmayı istemiyorum.  

Neşeli, pozitif, sıcakkanlı, romantik, mütevazi, samimi, konuşkan, hoşgörülü, uyumlu, şefkatli, agresif olmayan, tartışma ve şiddet sevmeyen, kıymet bilen ve değer veren bir insanım. Bununla birlikte ilgili, özenli, duyarlı, hem duygusal hem mantıklı, sorumluluk sahibi ve gerektiğinde fedakâr, geçimli ve diyaloğa önem veren, sorunsuz biriyim. Dışardan hep “çok efendi” denilir.

Hayata ve aşka aşık ve coşkuyla ve tutkuyla yaşayan ve yaşatan, oyunsuz, hesapsız, net tavırlı, kendini ve ne istediğini çok iyi bilen ve ifade etmekten çekinmeyen açık bir insanım. Katı değilim, zor ve karmaşık değilim, kendini beğenmiş hiç değilim. Karşımdaki insanı üzmem ve gönlünü hoş tutarım. Onun da bunu kötüye kullanmamasını isterim. Her şeyin, kıvamında ve aşırılıklardan uzak olmasını severim. Elbette kusurlu yönlerim vardır. Ama terazinin kefesinde ağır basmayan, kabul ve tolere edilebilir dozda.

Çok yönlü bir yapım var. Esnek bir insanım. Demek istediğim aslında şu: Kendime göre değerlerim var. Ölçüsüz değilim. Ama kendime sınır da koymam. Hem eğlenceli ve heyecan veren bir sevgili; hem şefkatli ve fedakâr bir aşık olabilirim. Yaşanacak tüm güzellikleri ve mutluluğu; şefkatten heyecana kadar uzanan bir kıvam (adeta gökkuşağının farklı renkleri gibi) ve bir bütün olarak algılıyorum. “Çok efendi ve iyi” olmakla birlikte ve tatlı ve zararsız bir şımarıklığım, yaramaz bir çılgınlığım ve sınır tanımayan bir yönüm de var. Neşeli romantiğim. Hayatta hiçbir şeye körü körüne inanmam. Topluma göre düşünüp hareket etmem. Topluma aykırı değilim ama iç özgürlüğüme düşkünüm.

Hem güvenebileceğiniz, hem (meşru dairede) aklınıza gelen tüm çılgınlıkları yapabileceğiniz…

Hem şefkatle sarılıp uyuyabileceğiniz, hem tutkulu bir aşk yaşayabileceğiniz…

Hem dertleşip fikir arkadaşlığı yapabileceğiniz, hem gezip eğlenebileceğiniz…

Hem yargılanmadan dinlenerek destek alacağınız, hem duygusal bağlılığı hissedebileceğiniz….

“Hepsi bir arada” ilişki yaşayabileceğiniz bir insan.

Dört dörtlük olduğum için değil, sizin de öyle olmanız gerekmiyor. Sadece bir ilişkiyi bütün unsurlarıyla algılama ve yaşama isteği yeterli. Hem duygusal bağlılık, hem dostça destek olma, hem arkadaşça vakit geçirme, hem tutkulu fiziksel paylaşım. Parçalanmamış bir ilişki. Ve elbette ebedî hayatta devam eden bir birliktelik…

Su söz hep ezberimdedir: Arkadaşlık (siz sevgi ve aşkı da ekleyin) karşılıklı bir armağan deneyimidir. Soylu ve bedava bir duygudur. Çünkü sevgi doğuran ilişkiler fiyatın dilini bilmezler.

Güzel bir şey elde etmek için gerekli ve makul olan tanışma riskini hayatınız ve mutluluğunuz için memnuniyetle kabul eden bir insansanız, bana ulaşıp gerçeğim olabilirsiniz.

Gerçekten nefes almak değil yaşamak istiyorsanız ve kendiniz için güzel bir şeyleri ciddi olarak istiyorsanız ve bu ortamdaki insanlara prim vermiyorsanız beni tanımalısınız.

Bana muhatap olacak ciddi, gerçek ve güzel ve özel o insan. Her şeyden önce ve daima insan olan. Siz kendinizi bilirsiniz.

Hadi gelin bu tarafa. Buradayım ve gerçeğim.

Ediz Sözüer

Telefon: 0505-5067661 Mail: edizsozuer@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/ediz.sozuer

İnternet Sitemdeki Kısa Biyografim: https://wp.me/P6RGG1-2n

Evlilik Klübü (Facebook Grubu) Sayfası: https://www.facebook.com/groups/739797883549135

Evlilik Kulübü Kişisel Başvuru Formum, fotoğraflarım ve ek belgelerimin bulunduğu klasör:

https://drive.google.com/drive/folders/1T2l1W6rYS9l3fFgPXxnpg5-JmaOMuGjy?usp=sharing


Evlilik Kulübü (Facebook Grubu) veri tabanı ve başvuru formu sistemi, bir sosyal sorumluluk projesi ve ücretsiz bir hizmet olarak, okuduğunuz kişisel tanıtım yazısını kaleme alan ve Samsun’da ikamet eden emekli gelir uzmanı ve eğitimci yazar Ediz Sözüer tarafından oluşturulmuştur.

(2018 Altın Kalem Yazarlık Ödülü Sahibi “Olağanüstü Bir Hazinenin Keşif Yolculuğu” kitabının yazarı ve Keşif Yolculukları Risale-i Nur Eğitim Programı’nın hazırlayıcısı)

Yazar: Ediz Sözüer

Ediz SÖZÜER 1974, Ankara doğumludur. Gelir İdaresi’nde Gelir Uzmanı olarak görev yapmaktadır. “Olağanüstü Bir Hazinenin Keşif Yolculuğu: Risale-i Nur Eğitim Programı”, yazarın ilk etapta internet ortamında ücretsiz olarak yayınlanarak daha sonra basılmış ve tüm çalışmalarının üzerine bina edildiği temel ve kaynak kitap çalışmasıdır. Deneme mahiyetinde kaleme aldığı Risale-i Nur izah metinleri ve Risalehaber sitesinde makale yazmakla başlayan yolculuğu, Risale Akademi’de sunulmaya başlanan görsel destekli ve akademik temelli “Tabiat Risalesi Açılımları Seminerleri”yle devam etti. Manevî bir ilim hazinesi olan Risale-i Nur eserleri içindeki Kur’ânî hakikatlerin insanlığa mal edilmesinde ve toplum olarak muhtaç olduğumuz zihinsel dönüşümün gerçekleşmesinde önemli bir katkıda bulunma kabiliyetinin bulunduğuna inandığı kitap çalışmasını, hep bir proje kıymetinde gördü. Tamamlanan kitap çalışmasını daha geniş kitlelere ulaştırmak için, bu çalışmanın üzerine bina edilerek hazırlanmış ve “görsel bir kitap” mahiyetindeki “Keşif Yolculukları Risale-i Nur Eğitim Programı”nı iki haftada bir sürekli bir program olarak vermeye başladı. Ayrıca zaman zaman akademik eğitim faaliyetlerinde de “Medresetüzzehra Eğitim Yaklaşımı” ve “Risale-i Nur İzah Çalışmaları” hakkında sunumlar gerçekleştirdi. 2018 yılında ise Keşif Yolculukları Risale-i Nur Eğitim Programı'nın temel/kaynak kitap çalışması, din araştırma dalında "Altın Kalem Yazarlık Ödülü"ne layık görüldü. Kitap çalışması ve eğitim programının yazılı ve görsel tüm içerikleri, notere onaylatılmış muvafakatname ile her türlü serbest kullanım, basım ve yayım hakkı tanınmasıyla; başta Risale-i Nur’a, Kur’ân’a ve İslam’a gönül vermiş herkese ve tüm insanlığa mal edilmiştir. (Muvafakatnameye ana sayfadaki "Telif Hakkı Bildirisi" isimli menüden ulaşabilirsiniz) Bu çalışmalardan haberi olanlardan ciddiyetle istediği ve Risale-i Nur’a gönül vermiş insanlara samimiyetle ifade ettiği şudur: “Kıymetsiz ve önemsiz şahsıma değil, bu çalışmalar vesilesiyle Allah’ın bir nimeti olarak harika bir şekilde ortaya çıkan hakikatlere önem veriniz ve onlara sahip çıkınız. Sizden tek istediğim budur.”

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.